Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ολοκληρο Κομματι Πανσετα στο φουρνο...

Επανηλθαμε μετα απο καιρο...
Ανανεωμενες ωριμοτερες και με πολλη ορεξη για φαγητο...
Τωρα τελευταια με εχει πιασει μια τρελα με το pure κρεας στο φουρνο... 

Η συγκεκριμενη συνταγη ειναι απλα νοστιμια...
Μονο που θελει 12 ωρες μαριναρισμα...
Δειτε λοιπον:

1,5 κιλο πανσετα
Αρκετο δενδρολιβανο
Αρκετο θυμαρι 
Κολιανδρος
Αρκετη ριγανη (κατα προτιμηση φρεσκα ολα τα πιο πανω)
3σκ. Σκορδο
Λαδακι
Φρεσκοτριμμενο πιπερι
Αλατι

Βαζουμε τα μπαχαρικα κ βοτανα στο μουλτι με το λαδι και το σκορδο χτυπαμε και περναμε το κρεας.
Το αφηνουμε 12 ωρες και μετα το ξεπλενουμε καλα το περναμε με χαρτι για να στραγγισει απο νερα και περναμε με λαδι.
Το βαζουμε στον αερα στους 170 για 2,5 ωριτσες.

Tip 1. Βαλτε το στο φουρνο πανω στη σχαρα απευθειας και απο κατω ταψι με νερο για να αποφυγετεβτο χαος
Tip 2. Τοποθετηστε το το μισο χρονο με την πετσα προς τα κατω και το υπολοιπο μισο γυριστε την πετσα επανω να κριτσανισει...
Tip of the tips... Ο κυριος Νικος ο χασαπης μου, μου εδωσε με δερμα πανσετα... Ψηστε το λοιπον με το δερμα γιατι το βοηθαει να μην ξεραθει και στεγνωσει και του προσθετε νοστιμια. Μολις ψηθει κι αν δεν ειστε τοσο τολμηροι αφερεστε το δερμα και φατε το υπολοιπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου