Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

CUCCINA POVERA: ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ

Καλημέρα,

Μέσα από την στήλη Cuccina Povera , θα μάθουμε τα μυστικά της μαγειρικής τέχνης μέσα από τα λίγα υλικά και την πολλή φαντασία. Οι συνταγές και οι επισκέψεις σε μπακάλικα και μικρά εθνικ και simple taste εστιατόρια, θα έχουν καθαρά έναν χαρακτήρα γνωριμίας με διαφορετικά πιάτα, διαφορετικές κουλτούρες και καλές προθέσεις προς αυτό που επιτάσσει περισσότερο η εποχή. Λίγα υλικά, βασικές τεχνικές και το φαγητό να γίνει και πάλι διασκέδαση. Λύστε τις ζώνες, να μην πιέζουν το στομάχι και ξεκινάμε.


                                                                                                                  Ειρηλένα

ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  Τα πάντα στην μαγειρική είναι θέμα οργάνωσης και φαντασίας, μιας οργανωμένης φαντασίας. Η μαγειρική είναι ένα ημερολόγιο. Κάθε μέρα που περνάς και σε γεμίζει συναισθήματα αξίζει τον κόπο να το μεταφέρεις στο ταψί, στην κατσαρόλα, στο μάτι της κουζίνας. Εκτός από αυτά, ένα επίδοξος σεφ οφείλει να έχει πάντα στην κουζίνα του:

Αλεύρι, Ζάχαρη, Κρεμμύδι, Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ένα τηγάνι βαθύ, ένα μικρό ταψάκι, μια ξύλινη κουτάλα, έναν αυγοδάρτη και μια μαρίς.

Μ αυτά μπορείς τα κατακτήσεις οοοοοοοοόλο τον κόσμο.




ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΜΕ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ (ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ)

Θα Χρειαστείς:

Πατατούλες κομμένες σε μεγάλους κύβους
Αβγουλάκια (ένα για κάθε συνδαιτυμόνα)
Ντοματούλα και Κρεμμυδάκι

Παραγωγή:

Στο τηγανάκι βάζεις τις πατατούλες ισα ισα να ροδίσουν. Τις Αφαιρείς μετά από 4-5 λεπτά και τις βάζεις να στεγνώσουν από το πολύ λαδάκι . Πρόσεχε μην πιάσεις την κουβέντα στο facebook και τηγανιστούν. Στο ίδιο λαδάκι, ρίχνεις ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι να ξανθύνει, και ντοματούλα κατά βούληση ανάλογα με το πόσο κόκκινο θέλεις να γίνει το φαγητό σου.
Μόλις η σαλτσούλα πάρει μια βράση, ρίχνουμε μέσα και τις πατατούλες και λίγο νεράκι κα καλύψει τις πατατούλες. Όταν μετα από 15-20 λεπτάκια η πατατουλες έχουν μαγειρευτεί και γιαχνιστεί, ριχνουμε μέσα ένα αβγουλάκι ολόκληρο και κουνάμε την κατσαρόλα να πάρει από την καυτή σαλτσούλα και να μαγειρευτεί. Αυτό είναι όλο. Οι πιο μερακλήδες θα βάλλουν και τυράκι. Οι λάτρεις των αλλαντικών μπορεί να βάλουν και λίγο λουκάνικο. Πάντως όλοι θα λατρέψουν την δεμένη, λαδερή σαλτσούλα του και θα βουτήξουν λίγο ψωμάκι και στο τηγανάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου