Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Cuccina Povera στον δρόμο...FATTO CIBO ITALIANO

 Χτες το βράδυ βρέθηκα στο Καλαμάκι σε ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια της περιοχής στο Fatto Cibo Italiano . O τίτλος ''αυθεντικό Ιταλικό  φαγητό'' , με είχε προβληματίσει, άλλα θεώρησα ότι αφού ο Σεφ είναι Γιάννης Αποστολάκης, θα ήταν μια όμορφη επιλογή για Παρασκευή βράδυ.

Έφαγα 3 εξαιρετικά μαγειρεμένα πιάτα, με αγάπη και νεανική αύρα. Μπρουσκετες με μελιτζάνα και προσούτο, κριθαρότο με γαρίδες και lemongrass, πολυ χειλωμένο και πολύ όμορφα μαγειρεμένο και πιτσα με σάλτσα BBQ κοτόπουλο και μοτσαρέλα, πολύ απλό και συνάμα εξαιρετικό.

Το μαγαζί είναι μια πολύ καλή πρόταση και θεωρώ ότι απευθυνθείτε σε νέους foody ανθρώπους που ζητούν την διαφορετική προσέγγιση και τον νεο τρόπο μαγειρέματος.

το πιο όμορφο χαρακτηριστικό η χρήση καλού ελαιολάδου σε όλα τα πιάτα


Τι έμαθε η Cuccina povera απο το Fatto cibo Italiano;;;

Μπρουσκέτες με πουρέ μελιτζάνας και προσούτο 

Για τον πουρέ καπνιστής μελιτζάνας θα χρειαστείς:

-5 μελιτζάνες φλασκιές, στο γκρίλ μαζί μα την φλουδα τους. 
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
150 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά (προαιρετικά)
½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο και λιγο ελαιολαδο

Ξεφλουδίζεις τις ψητές μελιτζάνες και ανακατεύεις στο μουλτι με τα υπόλοιπα υλικά. (εγώ θα πρόσθετα και λίγη παρμεζάνα.


Για τις μπρουσκέτες και το στήσιμο

Φυγανισμένες ελαφριά φέτες ψωμί κατά το ήμισυ αλειμμένες με πουρέ μελιτζάνας και ξαπλωμένο ευγενικά λίγο προσουτο, ομορφυνε το πιάτο σου με δυόσμο και τοματίνια, και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο καλής ποιότητας


ΥΓ: Οι μπρουσκετες ότι μέγεθος και αν έχουν πάντα σερβίρονται ζέστες ή semifredo και πάντα σε ορδεβιερα ή άλλο μακρόστενο πιάτο






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου