Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Cuccina Povera στον δρόμο.... ΜΕΖΕΔΟΚΟΥΤΙ

Ήμουν πολύ στεναχωρημένη που το ‘’σπίτι της Μακαρονάδας’’ είχε αντικατασταθεί από ένα ακόμα μεζεδοπωλείο και για μεγάλο χρονικό διάστημα αρνιόμουν να πάω.

Το Χαλάνδρι είναι ο βασιλιάς της γαστριμαργίας και ο ανταγωνισμός μεγάλος, ωστόσο χτες το βραδάκι μας έβγαλε ο δρόμος μας στο Μεζεδοκουτι.  Ο χώρος είναι πολύ προσεγμένος, δεν είναι δήθεν ή απρόσιτος. Τα παιδιά που είναι στο σέρβις ειναι γλυκύτατα, πάντα σε εγρήγορση και ενημερωμένα πλήρως τόσο για τον κατάλογο όσο και για τα συστατικά της κουζίνας.

Δοκιμάσαμε, σαλάτα με ντακακια, μια εξαιρετική ψητή πολύ ελαφριά μελιτζάνα με ολόφρεσκη ρόκα, φέτα ψητή συνοδευομένη απο ένα ελαφρύ μέλι , κοτόπουλο τηγανιά και για επιδόρπιο ένα πολύ ζουμερό σουφλέ σοκολάτας. Ήπιαμε χύμα ούζο και ρακομελο δροσερό.

Ο λογαριασμός κόστισε περί τα 17 ευρω το άτομο , αν σκεφτείς όμως πόσο φρέσκα ήταν τα υλικά νομίζω ήταν πολύ καλό value for money. Εγώ σίγουρα θα το επισκεφτώ να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα ορεκτικά .Στα πολύ θετικά το παιδί που τραγουδούσε στο μαγαζί.

Τι συνταγή ξέθαψε το cuccina povera απο το Μεζεδοκούτι;;;;



Φωλιά Μελιτζάνας με συγκλινο

Όντας απο την ένδοξη Λακωνία, δεν μπορούσα να μην αναφερθώ σε μια συνταγη με συγκλινο.


Η φωλιά μελιτζάνας είναι ο ορισμός της Cuccina povera . Τα υλικά απλά, Φέτα Μελιτζάνας Φλάσκας, Σύγκλινο, Γραβιέρα , βαλσαμικό ξύδι και φασκιά ρόκα. Ψητά και δεμένα μεταξύ τους, είναι κάτι ανάμεσα σε ζεστή σαλάτα και semi-freddo



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου