Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

special session: Δείπνο με φίλους με συνταγές από την Ισπανία!!!

Σαββάτο βράδυ και έχουμε στο σπίτι καλεσμένους για φαγητό, 3 νέα παιδιά που είναι λάτρεις του φαγητού στις πιο παράξενες εθνικές τους κουζίνες. Κατόπιν συνεννοήσεως του Σεφ με εναν από τους καλεσμένους καταλήξαμε στην Ισπανική Κουζίνα αβλεπει. Ο κουβαλητής του σπιτιού μου είχε πάει απο νωρίς και είχε εφοδιάσει το σπίτι μας με υλικά και ξεκίνησε το μαγείρεμα..

Τα πιάτα ήταν 4

Παέγια Καταλάνα
Μπουρίτος με Jamon
chorizo με σάλτσα κοκκινης πιπεριάς
και φυσικά tortilla de patatas

Οταν μαγειρεύεις εθνικές κουζίνες να θυμάσαι οτι δεν πρέπει να σκέφτεσαι με τι θα συνδυάσω αυτό, με τι εκείνο. Για λίγους λαούς η γαστριμαργία είναι ιδεολογία, στους περισσότερους είναι τρόπος επιβίωσης με πολυ σύνθετες συνταγές με λιγα υλικά...cuccina povera όπως συνηθίζουμε να λέμε εμεις στο Blog.

Συνταγεθ!!!(αστειάκι)

Paella Catalana

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κομματάκια 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κομματάκια 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα (λιωμένες) Αλάτι - Πιπέρι 1 δαφνόφυλλο 2 ντομάτες στον τρίφτη Μια τσιμπιά κρόκο Κοζάνης 1 1/2 κούπα ρύζι κίτρινο πλυμένο 900 ml με 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών 1/2 κούπα αρακάς μικρός 4 καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα 10 μέτριες γαρίδες 10 μύδια , λίγο κότόπουλο, 1 λεμόνι κομμένο στα τέσσερα Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα 

εκτέλεση:

Ανακατεμένος ο ερχομενος 

Τορτιγια με πατάτες

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλλες
ελαιόλαδο
αλάτι
5-6 αυγά

Σ’ένα μπολ ανακατεύετε τα κρεμμύδια με τις πατάτες και τ’αλατίζετε.ίχνετε μπόλικο ελαιόλαδο σ’ένα τηγάνι και αφού ζεσταθεί προσθέτετε τα υλικά από το μπολ(Κρεμμύδια και πατάτες). Τηγανίζετε ανακατεύοντας ελαφρά , σε σιγανή φωτιά, για 15 λεπτά περίπου. Τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι όλα τα υλικά και ρίχουμε απο πάνω τα χτυπημένα αυγά. Και ψηνουμε για 20 λεπτά

Τσορίθο με κόκκινη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Ένα μεγάλο τσορίθο, κρεμμυδάκι, ντοματούλα, πιπεριά και λαδάκι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ενα ταψάκι και φροντίζουμε να έχουμε πολύ πολύ ψωμάκι ;)

Μπουρίτος με καπνιστό χαμόν

Τορτιγιες αλευριου, philadelphia με σκόρδο και μυρωδικά, καπνιστό χαμόν, τσένταρ, πιπεριές πράσινες και κρεμμύδι σε ροδέλες. 

Σε ένα τηγάνι μαραίνουμε τα λαχανικά και ζεστά οπως ειναι ανακατεύουμε με τα τυριά και το χαμόν σε φέτες. Τυλίγουμε τις τορτίγιες και τις ψήνουμε ελαφρά στο ταψάκι
Φυσικά για να υποδεχτούμε και τους καλεσμένους μας βγάλαμε και μικρα τορτιγιας με κόκκινη σαλτσούλα και σαγκρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


 

 ¡ buen apetito ! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου